Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

5 arsyet se pse duhet t’i mbani financat të ndara nga partneri

May 31
10:29 2016

1. Ju do të evitoni “pabarazinë e fuqisë”

1. Ju do të evitoni “pabarazinë e fuqisë”
Picture 1 of 5

Duke mbajtur financat bashkë do të thotë se nuk ka “imja” apo “jotja” përsa i përket pjesës së parave. Po nëse partneri juaj fiton shumë më tepër para sesa ju, e ju tanimë jeni mësuar me një jetë të cilën nuk do të mund ta kishit nëse nuk do të ishte për partnerin tuaj? Kur marrëdhënia shkon mirë, kjo nuk përbën problem, por nëse ka momente që kjo marrëdhënie shkon keq, a nuk do të jetë pikë kyçe në debat?

Paraja nuk është burim i çdo gjëje të keqe, por është në fakt një ngatërrestare e madh sa i përket marrëdhënies në çift.

Studime tregojnë se debatet mbi ndarjen e parave dhe shpenzimeve janë në fakt arsyet kryesore që çojnë një çift në divorc. “As fëmijët, as tradhtitë, asgjë tjetër. Vetëm paratë, si për meshkujt ashtu edhe për femrat”, – ka deklaruar asistente- avokatja Sonya Britt, e cila ka zhvilluar një studim duke pyetur mbi 4500 çifte mbi marrëdhënien e tyre me paranë.

Zënkat ndodhin sepse partnerët kanë rroga të ndryshme, ata mendojnë t’i shpenzojnë këto ndryshe nga njëri-tjetri dhe sigurisht pjesa më e vështirë janë kursimet. Kjo është në fakt edhe arsyeja kryesore se pse konsulentët e martesave këshillojnë gjithnjë që partnerët t’i mbajnë të ndara burimet e tyre ekonomike.

Por çfarë do të fitoni nëse mbani financat të ndara dhe si do të ndikojë kjo në marrëdhënien tuaj? Ndiqni këshillat nëpërmjet galerisë.

Komento
Shperndaje