Blitz

 Breaking News

11 gjërat që duhet të fshini nga Facebook-u

11 gjërat që duhet të fshini nga Facebook-u
May 02
17:10 2017

Facebook-u është një nga rrjetet sociale më të fuqishme në botë. Por themeluesi i tij Mark Zuckerberg ka thënë se mbrojtja e intimitetit të përdoruesve së tij është prioritet i tij. Për t’u mbrojtur nga hacker-a të ndryshëm, themeluesit e Facebook-ut paralajmërojnë se duhet të fshini disa gjëra nga llogaria juaj, në mënyrë që të mos sulmoheni.

 • Ditëlindja është një pjesë e një misteri të rëndësishëm, pasi përfshin emrin, adresën tuaj dhe me të dhënat personale njerëzit mund të hyjnë lehtësisht në llogarinë tuaj bankare.
 • Numri i telefonit mund të merret nga njerëz të ndryshëm që do t’ju shqetësojnë.
 • Miqësia e tepërt do t’ju sjellë probleme, kështu që mos mbani shumë miq, mjaftojnë vetëm që të keni rrethin e ngushtë të miqve.
 • Fotot e fëmijëve tuaj duhet t’i eliminoni pasi shumë pedofilë qarkullojnë në rrjetet sociale dhe duhet t’i ruani ata prej tyre.
 • Mos tregoni vendndodhjen tuaj apo të fëmijëve pasi janë shtuar sulmet seksuale.
 • Administruesin e faqes.
 • Ai ka akses te llogaria juaj, por duhet të keni parasysh se ai një ditë mund t’ju shkatërrojë me materialet tuaja private.
 • Mos bëni tag vendndodhjen pasi jeni duke zbuluar adresën.
 • Kur dhe ku po shkoni me pushime. Në qoftë se ju keni publikuar foto nga pushimet tuaja, atëherë nuk mund të jeni të sigurt për sa i përket grabitjeve të shtëpisë.
 • Statusin e marrëdhënies suaj. Në qoftë se marrëdhënia juaj nuk do të funksionojë do të mërziteni më shumë kur ta vendosni statusin sërish në single.
 • Detajet e kartës së kreditit. Kjo nuk është një ide aspak e mirë.
 • Fotot e bexhave tuaja. Pasi aty jepet një barkod që duhet ta keni vetëm ju dhe jo të tjerët, pasi mund të gjejnë informacione që mund t’ju dëmtojnë./Blitz.al/
Share