Blitz | Kliko dhe Informohu

 Breaking News

Pikturat që sfiduan mendjet njerëzore

March 19
17:45 2016

Fatkeqësitë e luftës

Fatkeqësitë e luftës
Picture 1 of 25

Fatkeqësitë e luftës është një seri e 82 printimeve të krijuara nga piktori spanjoll Francisco Goya në mes të viteve 1810-1820. Ai ishte i prekur nga konfliktet mes Spanjës dhe Francës dhe vendosi që këtë ndjesi ta shprehte nëpërmjet pikturave.

Mes të gjitha portreteve të qeta dhe fisnike ka edhe piktura me pamje shqetësuese. Këto piktura janë tronditëse dhe “të çmendura”. Shfletoni galerinë! Kujdes: Përmban imazhe shqetësuese.

Tags
Share