Blitz

Kendveshtrime

Makthe të një nate vere (profesioni: kollovarë profesionistë)

    Makthe të një nate vere (profesioni: kollovarë profesionistë)

Kush e di për të satën herë kësaj vere tepër të nxehtë zgjohem nga makthet e natës, i mbytur në djersë. Mezi marr frymë, edhe pse “mendimi gjenial tironc” po

Read Full Article

I nderuar mik i jashtëm, ta mora, ta lashë… reformën në drejtësi!

    I nderuar mik i jashtëm, ta mora, ta lashë… reformën në drejtësi!

Diskutimi më i rëndësishëm i muajve të fundit, që ka përfshirë çdo strukturë të shoqërisë shqiptare, është padyshim ai mbi reformën në drejtësi. Në fakt, për opinionin publik kjo reformë

Read Full Article

Cirku i klounëve

    Cirku i klounëve

Zgjohem nga gjumi tërë ankth, i kapluar nga makthe të papara, ndonjëherë edhe i mbytur në djersë, saqë dukej se kisha fjetur në një vaskë të mbushur me 3-4 gishta

Read Full Article

Me leje, zyshë? (Replikë)

    Me leje, zyshë? (Replikë)

Meqë dje kam parë të vërdalliset e të kalojë mur më mur në Facebook një shkrim që kur e pashë fillimisht nuk e hapa sepse nuk më pëlqeu që në

Read Full Article

JE SUIS ALBANAIS!

    JE SUIS ALBANAIS!

Fatmirësisht, ndryshe nga ç’jemi mësuar këta muajt e fundit, ky nuk është një slogan solidarizimi për ndonjë masakër terroristësh apo për ndonjë ngjarje të tillë famëkeqe! JE SUIS ALBANAIS! Po,

Read Full Article

Urdhër mbrojtjeje? Urdhri më i pavlerë në Shqipëri!

    Urdhër mbrojtjeje? Urdhri më i pavlerë në Shqipëri!

Dita e sotme ka lënë jo pak shije të hidhur. Gruaja që shtrëngonte fëmijët teksa dhunohej barbarisht dhe të vegjlit që mundoheshin ta mbronin është kocka që shumëkujt nga ne

Read Full Article

Shoqëri e brekëve të grisura!

    Shoqëri e brekëve të grisura!

Jemi një shoqëri tallagjare, që na pëlqen ende të shikojmë nga vrima e çelësit se çfarë bën Kristi Pinderi në krevat; kemi dëshirë të dimë çdo hollësi që të justifikojmë

Read Full Article

Unë boss, ti boss, po lopën kush do ta kullosë?

    Unë boss, ti boss, po lopën kush do ta kullosë?

E hapi Getoar Selimi lojën dhe tani është tepër vonë për t’i ndalur. “Ma i madhi në ven” nuk e mendoi që do të kishte “mbretër”, të “mëdhenj” apo “hitbërës”

Read Full Article

S’DUA!

  S’DUA!

Zgjohem në mëngjes përpara se të bjerë zilja e alarmit në celular. Ka ardhur një mesazh, dikush që as nuk

Read Full Article

O kurvë, mbyll gojën dhe hap këmbët!

  O kurvë, mbyll gojën dhe hap këmbët!

Gati kudo, thuajse gjithmonë, i vetmi term që burrat në këtë vend përdorin kur duan të na vënë me shpatulla

Read Full Article

Kujdes, televizioni i ka “këmbët e shkurtra”!

  Kujdes, televizioni i ka “këmbët e shkurtra”!

Televizioni është bërë një ndër armët më të fuqishme të shoqërisë. Nëpërmjet tij mund të jepen mendime, mund të fillojnë

Read Full Article

“Të shkollohesh”, një luks për të vuajturin nga mendtë!

  “Të shkollohesh”, një luks për të vuajturin nga mendtë!

  I shohim përditë, madje janë aq konkretë sa edhe mund t’i prekim e t’u japim dorën duke u thënë:

Read Full Article

Ju lutem, më thoni që janë shaka 1 prilli!

  Ju lutem, më thoni që janë shaka 1 prilli!

U bënë disa ditë që dëgjoj lajme kaq të trishta sa nuk mbaj dot lotët ose jam unë që jam

Read Full Article

“GuguGazetarë”

  “GuguGazetarë”

Duke iu refereruar Fjalorit të Gjuhës se Sotme Shqipe, gjejmë këtë shpjegim për fjalën gazetar: “punonjës i një gazete a

Read Full Article

Më thuaj sa e do Europën, të të them sa shqiptar je!

  Më thuaj sa e do Europën, të të them sa shqiptar je!

Hajria është një zonjë e moshuar në lagjen time. Si çdo pensionist, edhe ajo shqetësohet mëngjeseve nga zhurmat e makinave

Read Full Article