Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

6 vendet që po shpenzojnë një pasuri të tërë për ujë

March 24
17:24 2016

Teksa Perëndimi e ka ujin e pijshëm domosdoshmëri, 650 milionë njerëz në të gjithë botën e kanë ujin një luks.

Studimi “Water: At What Cost? The State of the World’s Water”(Ujë: Me çfarë çmimi? Shteti i ujit të globit) është publikuar ditën e sotme dhe ka nxjerrë në dritë 6 vendet që kanë paguar shuma marramendëse për të blerë ujin e pijshëm dhe disa fakte shqetësuese për situatën në vendet “e nxehta”.

Sipas këtij studimi, në Mbretërinë e Bashkuar vetëm 0.1% e pagës mesatare shkon për sigurimin e ujit, kurse në vendet e thata plot 50%. Edhe ideja se vendet e varfra nuk kanë ujë sepse nuk mund ta përballojnë koston e tij është e gabuar sepse këto vende po paguajnë shumë para dhe në këmbim s’po marrin asgjë.

Ja 6 vendet ku uji kushton më shumë se floriri:

1. GUINEA E RE PAPUA

1. GUINEA E RE PAPUA
Picture 1 of 6

Në Guinenë e Re Papua, më të varfërit e të varfërve paguajnë rreth 2.60$ ose 54% të fitimit ditor për rreth 50 litra ujë. 50 litra është minimum jetik sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe plot 60% e vendit me 7.3 milion banorë, konsumon ujë të papastër.

Komento