Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Tentativa për negociatat, flet përsëri Lindita Nikolli

Tentativa për negociatat, flet përsëri Lindita Nikolli
December 06
16:34 2018

Pas daljes publike disa orë më parë ku ministrija Nikolli tërhoqi nenin 4 të VKM për tarifën mbi provimet e mbartura ajo ka njoftuar para pak çastesh se ka  marrë një kërkesë nga Këshillat studentorë për 3 pikat e tjera që janë kushtet e vendosura nga studentët.

MInistrja tha se është dakord që pas shfuqizimit të VKM, që ishte kushti i parë i studentëve të ngrihen grupe pune për zgjidhjen e tre çështjeve të tjera, me pjesëmarrjen edhe të studentëve.

Nikolli mblodhi sot me urgjencë rektorët dhe dekanët e fakulteteve pas protestës massive të studentëve. Studentët ndërkohë janë zhvendosurt përpara kryeministrisë dhe kërkojnë përgjysmim të tarifave të shkollimit dhe kushte më të mira. Ata gjithashtu kanë deklaruar se nuk tërhiqen nga kërkesat e tyre që janë 3 pas plotësimit të njërës prej tyre ditën e sotme.

Komento
Shperndaje