Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Sulme kimike, radioaktive apo bakteriologjike? Operacion i madh stërvitor në Tiranë

Sulme kimike, radioaktive apo bakteriologjike?  Operacion i madh stërvitor në Tiranë
May 23
09:03 2017

Në kushtet kur bota është bërë e pasigurt dhe kryesisht vendet e Bashkimit Europian, autoritetet shqiptare stërviten se si të parandalojnë në mënyrën më të mirë të mundshme sulme të kësaj natyre.

Ministra e Punëve të Brendshme, në kuadër të reagimit kundër një incidenti me lëndë kimike, nesër pritet që të zhvillojë një stërvitje për sulmet kimike.

Stërvitja do të zhvillohet nga Drejtoria e Përgjithshme e Emergjencave Civile dhe në të do të marrin pjesë një sërë forcash të tjera nga Zjarrfikësit, Agjencia e Mjedisit, Urgjenca etj.

Ja njoftimi i plotë i Ministrisë së Brendshme:

EC: Stërvitje për reagimin e përbashkët kundër incidentit me lëndë kimike.

Reagimi i Strukturave të Përgjigjes së Parë në incidentet që shkaktohen nga lëndët kimike do të jetë qëllimi i stërvitjes që do të zhvillohet nga Drejtoria e Përgjithshme e Emergjencave Civile, pranë MPB.

Stërvitja do të zhvillohet në datë 23 maj nga ora 10.00 pranë mjediseve të universitetit “Epoka” (pranë aeroportit “Nënë Tereza”). Kjo stërvitje do të mbahet në kuadër të projektit të Bashkimit Europian “EuropeAid”.

Në të do të marrin pjesë forcat zjarrfikëse të shërbimit vendor të Bashkisë Tiranë, njësi të Policisë së Qarkullimit Rrugor dhe të Rendit nga Drejtoria e Policisë së Qarkut Tiranë, Njësi të Shërbimit të Urgjencës Mjekësore të Tiranës, mjete nga Agjencia Rajonale e Mjedisit Tiranë, njësi speciale nga Forcat e Armatosura të Ministrisë së Mbrojtjes, forca dhe mjete nga Qendra Vullnetare e Emergjencave Civile si dhe studentë dhe pedagogë nga universiteti “Epoka”.

Gjatë stërvitjes do të testohen aspekte specifike të reagimit ndaj emergjencave me lëndë kimike, bakteriologjike, radioaktive dhe nukleare. Gjithashtu synohet të forcohet edhe bashkëpunimi dhe ndërveprimi midis strukturave dhe njësive operacionale të institucioneve në nivele kombëtar, qarku dhe bashkie, duke përfshirë forca dhe mjete nga Drejtoritë e MPB, MM, MSH, MMJ, Bashkisë të Tiranës dhe forcave vullnetare.

Stërvitja do të monitorohet nga një ekip i Konsorciumit Rajonal të Mekanizimit Europian i Mbrojtjes Civile.

Njoftojmë të gjithë qytetarët se për shkak të stërvitjes, segmenti rrugor Kodër Kashar – Rinas, nga ora 09:00 deri në orën 11:00 në datën 23 maj do të funksionojë me një kalim për shkak të lëvizjes së mjeteve të emergjencës, të cilat do të jenë pjesë e operacioneve të ndërhyrjes në këtë stërvitje. /Blitz.al/

Shperndaje