Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Negociatat për detin. Meta i jep plotfuqishmërinë Bushatit!

Negociatat për detin. Meta i jep plotfuqishmërinë Bushatit!
March 19
21:17 2018

Pas muajsh debatesh dhe konsultash për plotfuqishmërinë e Bushatit për të vazhduar negociatat me Greqinë për detin, presidenti Meta ka dhënë më në fund lejen për vazhdimin e bisedimeve.

Në një njoftim për shtyp nga Presidenca, shkruhet se Meta i jep leje të plotë ministrit të Jashtëm dhe grupit të negociatorëve për të vazhduar bisedimet me palën greke për kufirin detar.

NJOFTIMI I PRESIDENCES
Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta në mbështetje të nenit 92 gërma “ë”, nenit 116, nenit 121 pika 1, nenit 132 të Kushtetutës; Vendimit nr.15, datë 15.04.2010 të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë; Nenit 6 pika 3, shkronja “a” të ligjit nr. 43/2016 “Për marrëveshjet ndërkombëtare në Republikën e Shqipërisë”, në vijim të kërkesës të Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme autorizoi sot Ministrin për Evropën dhe Punët e Jashtme, z.Ditmir Bushati, të lëshojë Plotfuqinë për Grupin Negociator të Republikës së Shqipërisë për negocimin e “Projektmarrëveshjes ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Greqisë për kufizimin e zonave të tyre detare”.

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta u kërkon Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme, institucioneve shtetërore shqiptare, të përfshira në këto negociata dhe Grupit Negociator, të përmbushin përgjegjësitë e tyre në respekt të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, të Vendimit nr.15, datë 15.04.2010 të Gjykatës Kushtetuese, akteve ndërkombëtare ku Republika e Shqipërisë është palë, kuadrit të brendshëm ligjor, në interes të ruajtjes dhe ushtrimit të sovranitetit territorial dhe juridiksionit kombëtar dhe të garantimit të sigurisë, dobisë ekonomike e sociale të vendit. /Blitz.al./

Komento

Shperndaje