Blitz | Kliko dhe Informohu

 Lajmi Fundit

Ministri gjerman: Të ndalohet mbulimi i fytyrës në ambiente publike

Ministri gjerman: Të ndalohet mbulimi i fytyrës në ambiente publike
August 19
14:19 2016

Ministri i Brendshëm i Gjermanisë Thomas De Maiziere ka kërkuar që të ndalohen gratë myslimane të mbajnë ferexhe në publik.

“Konservatorët bien dakord se ne dëshirojmë të paraqesim kërkesë juridike për të ndaluar mbulimin e fytyrës në vendet ku është e domosdoshme për bashkëjetesën e shoqërisë sonë, në zyrat publike, në zyrat e gjendjes civile, në shkolla dhe universitete, në shërbimin civil dhe në gjykata. Mbulimi i fytyrës nuk ka vend në shtetin tonë dhe nuk është në harmoni me kuptimin tonë të femrës. Ne dëshirojmë t’ia tregojme fytyrën njëri-tjetrit dhe për këtë arsye biem dakord për t’a refuzuar mbulimin e saj, cështja është si t’a bëjmë këtë nëpërmjet ligjit”.  -ka thënë De Maiziere.

Gjithashtu edhe kancelarja gjermane Angela Merkel  ka thënë se gratë që mbajnë ferexhe e kanë të vështirë integrimin në shoqëri. Kjo çështje vazhdon të ngelet shumë komplekse  si politikisht ashtu dhe juridikisht./Blitz.al/

Shperndaje