Blitz

 Breaking News

Ja cilat janë 10 kompanitë që zotërojnë markat në botë

Ja cilat janë 10 kompanitë që zotërojnë markat në botë
July 24
19:20 2016

Oxfam International ka krijuar një infografik të plotë që paraqet 10 kompanitë më të fuqishme dhe shtrirjet e tyre. Sipas këtij grafiku informues, produktet ushqimore që ne konsumojmë, prodhohen dhe tregtohen nga 10 kompani të vetme, të cilat zotërojnë kompanitë e tjera të vogla.

Përmes kësaj skeme, studimi tregon mënyrën se si zotërohen të gjitha produktet. 10 kompanitë lider, të cilat kanë shumë pushtet, zhdukin bizneset vendase përmes politikave të tyre.

“Ato kanë shumë pushtet, por ju keni edhe më shumë. Ju mund të përdorni strategjitë tuaja për të ndryshuar mënyrën e të bërit biznes.”, u këshillon Oxfam konsumatorëve. Studimi sugjeron konsumatorët që të blejnë sa më shumë produkte vendase, nga bizneset e vogla apo tregjet e fermerëve lokalë. /Blitz.al/

Tags
Share