Blitz

 Breaking News

5 kryeministra, 5 deklarata për Brukselin!

5 kryeministra, 5 deklarata për Brukselin!
March 22
12:01 2016

Liderët e politikës janë sensibilizuar me ngjarjen në Bruksel dhe kanë dhënë mbështetjen e tyre për Belgjikën, duke bërë të qartë se sulmi i sotëm ishte sulm mbi të gjithë Europën. Më poshtë janë 5 deklarata të shkurtra të 5 kryeministrave: belg, francez, anglez, grek dhe atij suedez.

 

Kryeministri belg, Charles Michel:

“Ne i trembeshim një atentati dhe ndodhi….”

 

Kryeministri  francez, Manuel Valls:

“Ne jemi në luftë, përballë kësaj lufte nevojitet një mobilizim i të gjitha institucioneve”.

 

Kryeministri anglez, David Cameron:

“Do të bëjmë gjithçka për të ndihmuar Belgjikën”.

Kryeministri  grek, Aleksis Tsipras:

“Frika, urrejtja e racizmi s’duhet të mposhtin Europën”.

 

Kryeministri suedez, Stefan Lofven:

“Nuk do të pranojmë që terroristët të na sulmojnë”.

 

 

Share