Blitz | Kliko dhe Informohu

Ekonomi/Exchange

Konsumi privat, Shqipëria ka shënuar rënie krahasuar me Kosovën

    Konsumi privat, Shqipëria ka shënuar rënie krahasuar me Kosovën

Komisioni Europian ka bërë publike tabelat e raportit të tremujorit të parë të vitit 2016 ku shihet se si Shqipëria bashkë me Serbinë renditen ndër vendet ku konsumi privat ka

Lexo me Shume

Lidhja në rrjetin e energjisë, ERE shpall 7 tarifa të reja

    Lidhja në rrjetin e energjisë, ERE shpall 7 tarifa të reja

Enti Rregullator i Energjisë Elektrike ka shpallur shtatë tarifat e reja që duhet të paguajnë ata konsumatorë që kryejnë lidhje të reja në rrjetin e energjisë, apo duan të lidhen

Lexo me Shume

FMN vlerëson pozitivisht Shqipërinë: Jo më e rrezikuar nga rritja e borxhit të jashtëm

    FMN vlerëson pozitivisht Shqipërinë: Jo më e rrezikuar nga rritja e borxhit të jashtëm

Fondi Monetar Ndërkombëtar konfirmon se ekonomia shqiptare ka konsoliduar trendin e qëndrueshëm të rritjes. Në raportin e ditës së sotme, theksohen disa elementë pozitivë për ekonominë shqiptare, si raporti i

Lexo me Shume

ERE zbulon suksesin e rremë të OSHEE-së, 14 mln € më tepër borxh në 2015-n

    ERE zbulon suksesin e rremë të OSHEE-së, 14 mln € më tepër borxh në 2015-n

Një raport vjetor i Entit Rregullator të Energjisë, i depozituar në Kuvend, ka zbardhur borxhin e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike gjatë vitit të kaluar. Pavarësisht reformës së ndërmarrë

Lexo me Shume

100 kompanitë VIP në Shqipëri, zbardhen emrat e aksionerëve

    100 kompanitë VIP në Shqipëri, zbardhen emrat e aksionerëve

Kompanitë më të mëdha me pronësi shqiptare ndër vite janë shndërruar në biznese të qëndrueshme dhe janë përgjithësisht transparente me pronarët apo aksionerët (në rastin kur janë shoqëri aksionere). Emrat

Lexo me Shume

Pensionet private vullnetare, në 2015-n më shumë femra në skemë

    Pensionet private vullnetare, në 2015-n më shumë femra në skemë

Gjatë vitit 2015, tregu i pensioneve private llogariti një total asetesh neto prej rreth 928 milionë lekë, 48% më shumë se në 2014-n. Kjo është një shifër modeste, shkruan “Monitor”,

Lexo me Shume

Shqipëria, destinacioni i fundit për investime nga gjermanët

    Shqipëria, destinacioni i fundit për investime nga gjermanët

Për gjermanët, Shqipëria renditet e fundit si destinacion investimesh. Ka qenë Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë (DIHA), e cila në sajë të anketimit të kryer në 20 vende nga

Lexo me Shume

BB për Shqipërinë: Rritje ekonomike nga betoni, rënie e konsumit për shkak të emigrimit

    BB për Shqipërinë: Rritje ekonomike nga betoni, rënie e konsumit për shkak të emigrimit

Në analizën e saj, Banka Botërore vlerëson rritjen ekonomike të shënuar në ekonominë shqiptare përgjatë 2015-s për shkak të hidrocentralit të Devollit, një rritje prej 2.6 për qind. Megjithatë, BB

Lexo me Shume

Thuajini lamtumirë makinave me karburant! E ardhmja – makinat elektrike!

  Thuajini lamtumirë makinave me karburant! E ardhmja – makinat elektrike!

Mesa kuptohet nga të dhënat e kohëve të fundit, fitimet nga biznesi i prodhimit të naftës do të ulen me

Lexo me Shume

“The Economist” shpjegon: Ç’janë dokumentet e Panamasë dhe pse kanë rëndësi?

  “The Economist” shpjegon: Ç’janë dokumentet e Panamasë dhe pse kanë rëndësi?

Kohë më parë, Benjamin Franklin, i cili nuk kishte dëgjuar për firmën ligjore me bazë në Panama, tha se “asgjë

Lexo me Shume

Programet për nxitjen e punësimit, 8 prilli – afati i fundit për aplikimet

  Programet për nxitjen e punësimit, 8 prilli – afati i fundit për aplikimet

Bizneset dhe individët që duan të përfitojnë nga rogrami për Nxitjen e Punësimit kanë afat deri më 8 prill për

Lexo me Shume

Aksioni i anti-formalitetit në fazën e dytë, Rama: Përgjigjja përfundimtare për skeptikët

  Aksioni i anti-formalitetit në fazën e dytë, Rama: Përgjigjja përfundimtare për skeptikët

Në takimin e posaçëm të zhvilluar ditën e sotme, kryeministri Edi Rama ka informuar nisjen e fazës së dytë të

Lexo me Shume

Kursi i këmbimit valutor

  Kursi i këmbimit valutor

Kursi zyrtar i këmbimit (“fiksi”) llogaritet sipas udhëzimit “Mbi mënyrën e llogaritjes së “fiksit” të kursit të këmbimit të lekut

Lexo me Shume

Dietat e personalizuara, tashmë një biznes fitimprurës në Shqipëri

  Dietat e personalizuara, tashmë një biznes fitimprurës në Shqipëri

Programi i dietave të personalizuara, një mundësi për të qenë në formë, është kthyer tashmë në një trend me kosto

Lexo me Shume

Objektivat e reja të turizmit për rritjen ekonomike në vend

  Objektivat e reja të turizmit për rritjen ekonomike në vend

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes është organizuar një mbledhje ku kanë qenë të pranishëm krerë dhe

Lexo me Shume

Ndryshon afati i kohëzgjatjes së paketave, rritet kostoja e komunikimit në celular

  Ndryshon afati i kohëzgjatjes së paketave, rritet kostoja e komunikimit në celular

Të gjithë janë fort të lidhur me celularin e komunikimin dhe i shfrytëzojnë ofertat e kompanive telefonike deri në maksimum.

Lexo me Shume

Ja sa i kushton terrorizmi ekonomisë europiane

  Ja sa i kushton terrorizmi ekonomisë europiane

Sulmet terroriste, përveçse shkaktojnë humbje të mëdha në njerëz, përhapje të panikut, ndikojnë drejtpërdrejt edhe në ekonominë e një vendi.

Lexo me Shume

Fuqia blerëse, Global Finance: Shqipëria, ndër më të varfërat në rajon në 2015-n

  Fuqia blerëse, Global Finance: Shqipëria, ndër më të varfërat në rajon në 2015-n

Një indeks i Global Finance, i cili mat nivelin e varfërisë në mbi 180 vende të botës, e rendit vendin

Lexo me Shume

10 ekonomitë me zhvillimin më të madh në Europë

  10 ekonomitë me zhvillimin më të madh në Europë

Situata politike, ekonomike e sociale e Bashkimit Europian, dhe e Europës si e tërë, vitet e fundit ka kaluar nëpër

Lexo me Shume